Δελτίο Τύπου 6/2/2013 το Ε.Κ.Ν.Δ. συμπαραστέκεται στον αγώνα των ΝαυτεργατώνΤο Ε.Κ.Ν.Δ. συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών.
Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης για την επιλογή της να καταστέλλει κάθε εργατική κινητοποίηση με το ακραίο μέτρο της επιστράτευσης.
Καταδικάζει την αλαζονεία και την ευκολία που παρακάμπτει και ισοπεδώνει σταθερές δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και της κοινωνίας.
Καταγγέλλουμε την πολιτική των μνημονίων, την παραχώρηση της πολιτικής εξουσίας στα ξένα κέντρα λήψεις των αποφάσεων και μάλιστα τη στιγμή που ομολογούν ότι οι αποφάσεις και η εφαρμοζόμενη πολιτική που είχαν εισηγηθεί είναι λάθος, η κυβέρνηση και τα στελέχη της επιμένουν στη λάθος πολιτική και ας εξαθλιώνεται ο Έλληνας εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης.
Καταγγέλλουμε την ευκολία με την οποία εκμηδενίζουν το σύνταγμα της χώρας, και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Διεκδικούμε και παλεύουμε μαζί με τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τους φοιτητές, την κατάργηση των μνημονικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που οδήγησαν το λαό και τη χώρα στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Αυτές οι πολιτικές καθίστανται ως αποκλειστικά υπαίτιες των δικαιολογημένων απεργιακών κινητοποιήσεων και ως τέτοιες τις καταγγέλλουμε.
Η επίθεση στους αγώνες της εργατικής τάξης δε θα περάσει, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πρέπει και δεν θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της εργατικής τάξης.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας