Δελτίο Τύπου 20/2/2013 Μαζική Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία 20/2/2013Το Ε.Κ.Ν.Δ. ευχαριστεί όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη σημερινή Πανελλαδική Πανεργατική Απεργιακή Κινητοποίηση. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, επαγγελματοβιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες και πλήθος φορέων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αποδεικνύει ότι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο κανένα κοινωνικό στρώμα, καμία κοινωνική ομάδα.
Σήμερα ολόκληρη η χώρα διαδήλωσε διεκδικώντας το κυρίαρχο αίτημα της Πανελλαδικής Απεργίας, το οποίο ήταν και παραμένει το δικαίωμα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το δικαίωμα στην απασχόληση και στην κοινωνική ευημερία.
Ο κόσμος, όμως, σήμερα διεκδίκησε και διεκδικεί αιτήματα που δεν τον αφήνουν ανεπηρέαστο: Το ΤΕΣΥΔ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εγκατάστασή του στη Ναύπακτο. Η ύπαρξη ΙΚΑ, ΔΟΥ και άλλων υπηρεσιών δεν αποτελούν πολυτελείς παροχές, αλλά υποχρεώσεις της πολιτείας προς την κοινωνία της Ναυπάκτου.
Η απάντηση του Ε.Κ.Ν.Δ. σε όλες τις αυθαίρετες και κοινωνικά ανάλγητες είναι αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνας.
Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας