Ψήφισμα Συλλαλητηρίου 27/2/2013Εμείς οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι και οι νέες που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία Ναυπάκτου αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση.
Διαπιστώσαμε:
1. Το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (ΤΕΣΥΔ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου παράρτημα Ναυπάκτου, διαθέτει ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα όπως:
• Έχει θετική εξωτερική αξιολόγηση από το 2010.
• Λειτουργεί αυτοδύναμο μεταπτυχιακό τμήμα από τον Μάρτιο του 2013.
• Διαχειρίζεται εθνική και ευρωπαϊκή ερευνητική χρηματοδότηση μέσω ανταγωνιστικών προγραμμάτων.
• Λειτουργεί διεθνή θερινά σχολεία.
• Διαθέτει αξιόλογο και επαρκές διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό.
• Οι απόφοιτοι έχουν θετική επαγγελματική ακαδημαϊκή πορεία με θέσεις στην αγορά εργασίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας στον ευαίσθητο τομέα τεχνολογιών αιχμής.
2. Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής θεώρησης των προβλημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας πιστεύουμε ότι το ΤΕΙ Μεσολογγίου πρέπει να διατηρήσει τη διοικητική του αυτοτέλεια.
3. Η διατήρηση των δύο επιτυχημένων Τμημάτων Τεχνολογιών αιχμής που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου κρίνεται αναγκαία ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν στελέχη που συμβάλλουν θετικά στον εκσυγχρονισμό των δομών της κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας. Η διάχυση της γνώσης και η όσμωση με τα άλλα τμήματα που λειτουργούν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου συμβάλλει στην συνολική αναβάθμιση των σπουδών στο ΤΕΙ γεγονός που είναι ζητούμενο του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.
Απαιτούμε:
Τη Συνέχιση της λειτουργίας του παραρτήματος ΤΕΙ στη Ναύπακτο
Οι Φορείς θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να μπει τέλος στην αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών.
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας