Δελτίο Τύπου 8/3/2013 Παγκόσμια Ημέρα της ΓυναίκαςΚάθε ημέρα του χρόνου, η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις, απειλές, καταπάτηση των δικαιωμάτων της.
Κάθε ημέρα του χρόνου η γυναίκα αγωνίζεται, διεκδικεί και απαιτεί έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.
Στις 8 του Μάρτη του 1857 εργάτριες της υφαντουργίας στη Ν. Υόρκη, διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.
Στο σήμερα και στην Ελλάδα του 2013, στην Ελλάδα της κρίσης, η γυναίκα πλήττεται με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Καλείται να αντιμετωπίσει μόνη της ή με την οικογένειά της το φάσμα της φτώχειας και της λιτότητας.
Για όσες έχουν εργασία, είναι οι πρώτες που η εργοδοτική αυθαιρεσία επιβάλλει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Η βία (ενδοοικογενειακή ή μη ), καθώς και η προσβολή και υποβάθμιση της προσωπικότητα τους – ακόμα και μέσα από διαφημίσεις ή έντυπα- είναι ζητήματα που οι γυναίκες καλούνται να αντιπαλεύουν στη ζωή τους.
Χαιρετίζουμε με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών.
Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:
 ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας