Δελτίο Τύπου 23/4/2013 1η Μάη Γενική ΑπεργίαΌταν η ιστορική μνήμη δίνει τη θέση της στη λήθη ή αλλιώς όταν η Εργατική Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με κινητή θρησκευτική εορτή…!

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Εργασίας περί μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Ε.Κ.Ν.Δ. δηλώνει:
Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης των διαχρονικών αγώνων των εργατών για τη διεκδίκηση του αυτονόητου: το δικαίωμα στην εργασία και στην εξάλειψη του φαινομένου εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!
Κάθε Πρωτομαγιά φέρνουμε στο νου μας τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης, σε συνδυασμό με τους αγώνες και τις θυσίες για να πειστούμε εμείς και να διατρανώσουμε τις μεγάλες αλήθειες, ότι τίποτε δεν κατακτείται χωρίς θυσίες, αλλά και ότι κανένας αγώνας, καμιά θυσία δεν πάει χαμένη.
Η ημέρα αυτή εορτάζεται μόνο με έναν τρόπο: με αυτόν που καθιερώθηκε! Η ημέρα αυτή είναι ημέρα γενικής απεργίας, αγώνα, διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και εναντίωσης στα δεινά που μας επιβάλλουν οι εμπνευστές και οι εφαρμοστές των μνημονίων.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζομένους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους για συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης Μαΐου 2013.
Η αντιμετώπιση της ανεργίας, η στήριξη των ανέργων και ειδικότερα των νέων είναι αποτελούν κύρια αιτήματα και διεκδικήσεις της γενικής απεργίας.
Η κυβέρνηση και η Τρόικα πρέπει ΤΩΡΑ να εγκαταλείψουν τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής. Η κοινωνία διαλύεται, η οικονομία καταστρέφεται.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να ακυρώσει τη μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ &
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 9:30 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10:00 π.μ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.


Η Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται με αγώνες, δε μεταφέρεται!

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας