Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης 1η Μάη 2013Εμείς, οι εργαζόμενοι της Ναυπακτίας & Δωρίδας οι παρευρισκόμενοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση την 1η Μάη 2013 στην Κεντρική Πλατεία Ναυπάκτου αφού ακούσαμε τους ομιλητές διαπιστώσαμε ότι:
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απ’ το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα. Η παγκοσμιοποίηση και οι λεγόμενες «αγορές» πανίσχυρες, ανεξέλεγκτες και κυρίαρχες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και στις χώρες τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης, ακυρώνοντας τα συνδικάτα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.
Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα από τις Κυβερνητικές και Τροϊκανές πολιτικές.
Απαιτούμε διεκδικούμε και παλεύουμε
 Να καταργηθεί το Ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο και μονεταριστικό πολιτικό μοντέλο που καταστρέφει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ευρώπη και εν τέλει όλη την Ευρώπη.
 Την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για όλους και την προστασία των θέσεων εργασίας.
 Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
 Να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια
 Να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.
 Να αποτρέψουε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
 Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων.
Σε τοπικό επίπεδο παλεύουμε και διεκδικούμε:
 Να αρθούν όλα τα εμπόδια για να ξεκινήσει άμεσα η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
 Την κατασκευή μαρίνας στη Ναύπακτο.
 Την αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 Την ίδρυση μουσείου στην πόλη της Ναυπάκτου.
 Την άμεση αξιοποίηση των χώρων Αντιρρίου του εργοταξίου της Γέφυρας χωρίς να παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
 Τη στελέχωση του ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, κλπ και όχι το κλείσιμο των Υπηρεσιών.
 Την επαναφορά της Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου στη Ναύπακτο.
 Την άρση των εμποδίων για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.
 Την μείωση των διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για τους κατοίκους της περιοχής.
 Την μετονομασία της οδού Ι. Αποκαύκου σε οδό «Εργατικής Πρωτομαγιάς», για να τιμηθούν οι αγώνες των εργαζομένων.

Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας να επιδώσει το παρών ψήφισμα στους αρμόδιους Υπουργούς στα Πολιτικά Κόμματα, τη ΓΣΕΕ, τους Δήμους περιοχής ευθύνης του Ε.Κ., τα ΜΜΕ & κάθε άλλο κατά την κρίση του αρμόδιο.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας