Δελτίο Τύπου 12/6/2013 Κλείσιμο ΕΡΤΤο Ε.Κ.Ν.Δ. εκφράζει το αποτροπιασμό του για την εγκληματική δολοφονία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Οι εικόνες που ζήσαμε χτες μας θύμισαν εποχές αλήστου μνήμης. Η περικύκλωση των κτηρίων, από τις δυνάμεις καταστολής, σε μια έκρηξη κυβερνητικού αυταρχισμού και βίας δε μπορεί πα-ρά να οδηγεί στο γύψο, στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, και τούτο θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αυτοαποκαλούμενοι δημοκρατικό τόξο.
Έκπληκτοι παρακολουθούμε τη κυβέρνηση να επιδίδεται σε τερτίπια και μεθοδεύσεις που σε καμιά περίπτωση δεν απηχούν τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και καμιά σχέση δεν έχουν με δημοκρατική διακυβέρνηση.
Όπως έκπληκτοι παρακολουθούμε να σύρονται οι κυβερνητικοί του εταίροι σε πράξεις περι-φρόνησης του κοινοβουλίου, των δημοκρατικών θεσμών χωρίς να αντιδρούν επί της ουσίας αλ-λά με τερτίπια ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού. Η δολοφονία της ΕΡΤ στερεί από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού την φωνή του.
Το σήμα της ΕΡΤ αποτελούσε για τους ακρίτες Έλληνες τους μετανάστες τη δεύτερη σημαία του Ελληνισμού. Προκαλεί θυμό και οργή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο λαό, ιδιαιτέ-ρα στη περίπτωση της ΕΡΤ γιατί δεν ήταν προβληματική.
Αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο να κλείνει η κυβέρνηση το μόνο νόμιμο φορέα ενημέρωσης της χώρας και να αφήνει ανεξέλεγκτους τους παράνομους του χώρου προσφέροντας τους και πελατεία για τα τηλεοπτικά τους σκουπίδια και την κατευθυνόμενη Γκεμπελική ενημέρωση.
Καταγγέλλουμε τη διγλωσσία του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και την ενόχληση του για το χαράτσι της ΕΡΤ ενώ δεν έχει ενοχληθεί καθόλου για τα τόσα χαράτσια σε βάρος του λαού.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για αναλγησία και ανευθυνότητα, πρόθυμη να συγκαλύψει τα λάθη του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συμφέροντα των τραπεζιτών, και απρόθυμο να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τα άδικα φορομπηχτικά μέτρα και την κατάρ-γηση κάθε κοινωνικής και εργατικής κατάκτησης. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των 2650 εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης και απαιτούμαι την κατάργηση της επαίσχυντης αντι-συνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δολοφονεί το φορέα της ψυχής, της φω-νής, του πολιτισμού των απανταχού Ελλήνων πολιτών, μακραίνοντας τον κατάλογο των ανέρ-γων της χώρας.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και της χώρας τους θεσμικούς φορείς, τους αν-θρώπους του πνεύματος, τους δημοκράτες και δημοκράτισσες, συντονισμένα να αντιδράσουμε στον κατήφορο του αυταρχισμού, να θέσουμε τέρμα στα εκβιαστικά διλλήματα, στον αργό θά-νατο των πολιτών, της πατρίδας. Το ποτήρι ξεχείλισε πια!
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας