Δελτίο Τύπου: Γενική Απεργία 16 Ιουλίου 2013Η Κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε:[b] Καταργείται[b] η ΕΡΤ. [b]Καταργείται[b] η Δημοτική Αστυνομία. [b]Καταργείται[b] η Σχολική Φύλαξη. [b]Καταργείται[b] η Τεχνική Εκπαίδευση. Καταργείται...
Και εμείς συμπληρώνουμε: Ήδη έχετε καταργήσει κάθε έννοια ευνομούμενου Κράτους Δικαίου. Έχετε καταργήσει κάθε έννοια Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης.
Στο 1,5 εκ. ανέργων, στο μισό εκ. εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, η κυβέρνηση προσθέτει άνεργους κατά δεκάδες χιλιάδες.
Κύριοι της κυβέρνησης ακούστε το λαό: Πίσω από τα νούμερα, υπάρχουν ανθρώπινες ζωές, τις οποίες καταδικάζετε σε θάνατο.
Τη στιγμή που τα ίδια διεθνή ΜΜΕ, τα οποία παλαιότερα κατηγορούσαν την Ελλάδα για έλλειψη αποφασιστικότητας για μεταρρυθμίσεις, τώρα έκπληκτα μιλάνε για περίσσευμα παραλογισμού και αδυναμία κατανόησης του προφανούς.
Η χώρα χρειάζεται ηγέτες να τολμήσουν την υπέρβαση και όχι να υποκείψουν στους ξένους τραπεζίτες διαλύοντας τα πάντα. Τα αποτελέσματά τους τα βιώνουμε όλοι: ανεργία, ανυπαρξία κοινωνικής ασφάλειας, οικονομικός μαρασμός, ξενοφοβία...
Ο λαός είναι σοφός και λέει: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Η απάντηση του ΕΚΝΔ σε όλες τις ανυπόστατες, κοινωνικά ανάλγητες αυθαίρετες επιλογές – γιατί μόνο πολιτικές δεν είναι – είναι αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνας.
Το ΕΚΝΔ συμπαρίσταται σε όλους τους δοκιμαζόμενους κλάδους και συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 με συγκέντρωση στο ΕΚΝΔ στις 10 το πρωί.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ!

Από το ΕΚΝΔ

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας