Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίαςΧθες 18/8/2013 επισκέφθηκε το Ε.Κ.Ν.Δ. ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Κοινωνικού Διαλόγου για τη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Έπειτα από την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4177/2013 δίνεται η δυνατότητα προαιρετικά σε εμπορικά καταστήματα να ανοίγουν 7 Κυριακές κατά τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να καθορίζει τις περιοχές, στις οποίες θα παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα για επιπλέον αριθμό Κυριακών.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Δ. διατύπωσε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τη γνωστή και κοινά αποδεκτή θέση ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει επειδή δεν έχει χρήματα και όχι επειδή δεν προλαβαίνει.
Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει προβλήματα στην οικογενειακή ζωή στην τοπική κοινωνία στερώντας από τους εμποροϋπαλλήλους και τους εμπόρους τη δυνατότητα να βρεθούν με την οικογένεια τους τη μία μέρα της εβδομάδας που τους δίνεται η δυνατότητα.
Η θέση του Ε.Κ.Ν.Δ. ευθυγραμμιζόμενη με πολλούς κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος είναι ότι η από αιώνων ισχύουσα αργία της Κυριακής πρέπει να παραμείνει αργία, χωρίς εξαιρέσεις.
Ο κος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας είδε με κατανόηση τη θέση του Ε.Κ.Ν.Δ., συμφώνησε στη λογική βάση του χαρακτήρα της Κυριακάτικης αργίας, αναφέροντας ότι η απόφασή του θα λάβει οπωσδήποτε υπ’ όψιν την οικογενειακή ζωή των εργαζομένων αλλά και των εμπόρων, αλλά και τις τοπικές ιδιαιτερότητες της περιοχής (τουριστική περίοδος, εκκλησιαστικός τουρισμός κ.ά.)
Το Ε.Κ.Ν.Δ. συνεχίζει την προσπάθεια ανατροπής πολιτικών που επιβάλλονται χωρίς να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητά τους. Η εξαπλούμενη φτώχεια, η εφιαλτική ανεργία και η ύφεση στην αγορά δεν αντιμετωπίζονται με κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Φτάνει πια με τα πειράματα στην πλάτη της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.


ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας