Δελτίο Τύπου: Το Ε.Κ.Ν.Δ. στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΕλλάδοςΕίναι η πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή – Αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 να λειτουργήσουν.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν.4177/13), που πέρασε το καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους.
Σε απάντηση της βαρβαρότητας αυτής η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προκήρυξε για την Κυριακή 3/11/2013, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στα καταστήματα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας στηρίζει τον Αγώνα των συναδέλφων μας και καλεί τους εργαζόμενους, εργαζόμενες, συνταξιούχους, άνεργους να μην κάνουν αγορές την Κυριακή 3/11/2013, σε όσα καταστήματα ανοίξουν, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον Αγώνα των συναδέλφων μας που δέχονται τις συνέπειες των άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας