24ωρη Γενική Απεργία 9 Απριλίου 201424ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Την Τετάρτη 9 Απρίλη συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Γενική Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και στο Συλλαλητήριο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
Η δικομματική κυβέρνηση υπακούοντας συνεχώς στις εντολές των δανειστών και της νεοφιλελεύθερης Τρόικας, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Η τελευταία «Συμφωνία» Τρόικας – Κυβέρνησης και η πρόσφατη ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, αποτελούν τη συνέχιση των Μνημονίων, που μας έχουν οδηγήσει στην ανεργία, τη φτώχεια και τη κοινωνική εξαθλίωση.
Ψήφισαν και κατάργησαν και τις τελευταίες μας εργασιακές κατακτήσεις, τα τελευταία μας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα!
Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο στις 30 Μάρτη, μαζί με την περίφημη «Συμφωνία» Τρόικας – Κυβέρνηση, είναι ακόμα πιο καταστροφικά από τα προηγούμενα, καθώς:
• Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 3,9% με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο ΟΑΕΔ να χάνουν από 1 δις ετησίως, να καταρρεύσουν οι συντάξεις μας και η κοινωνική προστασία των ανέργων.
• Καταργούνται διαδοχικά οι τριετίες προϋπηρεσίας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ το 2017, ενώ παράλληλα νομοθετήθηκε μια νέα (τρίτη!!) κατηγορία κατώτατου μισθού, αυτή των μακροχρόνια ανέργων (άνεργοι άνω του ενός έτους), που θα είναι μειωμένος κατά 15%.
• Επεκτείνεται, γενικεύεται και μονιμοποιείται το δουλεμπορικό καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, καθιστώντας την ενοικίαση κύρια μορφή απασχόλησης.
Οι επόμενοι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι, καθώς αναμένεται σύντομα να νομοθετήσουν:
• την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αφήνοντας ελεύθερους τους εργοδότες να απολύουν μαζικά τους εργαζόμενους, πετώντας τους στον καιάδα της ανεργίας,
• την κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος κήρυξης των απεργιών και στην επαναφορά της δυνατότητας ανταπεργίας των εργοδοτών, που απαγορεύεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των εθνικών Συνταγμάτων των κρατών-μελών της Ε.Ε.,
• την αλλαγή ή/και κατάργηση ακόμα και του συνδικαλιστικού νόμου
(Ν. 1264/82) με στόχο την εξαφάνιση των συνδικάτων.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
Γιατί μοναδικό μας όπλο παραμένουν μόνο οι αγώνες και η συλλογική μας δράση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, επαγγελματίες, νέοι, μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.
Μπορούμε να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους: κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.
Για να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση, Πρόνοια και Πολιτισμός.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας