Δελτίο Τύπου: Όλοι μαζί για τη ΔΕΗΤο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στη ΔΕΗ που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα του φιλέτου κερδοφόρου τμήματος της επιχείρησης.
Καταγγέλλει την συγκυβέρνηση για το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και του λαού, και μάλιστα με τερτίπια που υποβιβάζουν την πραγματική της αξία. Έτσι διαπράττεται διπλό έγκλημα, το ξεπούλημα από τη μια και το ευτελές τίμημα από την άλλη. Και ένα ακόμα ύπουλο έγκλημα, κρατά για το κράτος τα μη κερδοφόρα τμήματα των δημόσιων επιχειρήσεων για να φορτώνει τα βάρη στους φορολογούμενους πολίτες.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την βαρβαρότητα των πολιτικών αποφάσεων της πολιτικής εξουσίας, που ενώ έχει απολέσει προ πολλού την δημοκρατική νομιμοποίηση της, εξακολουθεί το καταστροφικό της έργο υπακούοντας τυφλά τις θελήσεις της τρόικα και του διεθνούς κεφαλαίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, δηλαδή τους φορείς της πραγματικής οικονομίας, σε πανστρατιά αντίστασης και ανατροπής των καταστροφικών για τη χώρα πολιτικών.
Καλούμε τα πατριωτικά κόμματα, τους επιστήμονες, κάθε πατριώτη και πατριώτισσα να αποδοκιμάσουν με κατηγορηματικό τρόπο, τώρα!, να μπουν μπροστάρηδες στον αγώνα.
Είναι αγώνας όχι μόνο για τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους, είναι αγώνας ενός ολοκλήρου εξαπατημένου στη κυριολεξία λαού από πολιτικούς τσαρλατάνους που με άλλη πρόταση διακυβέρνησης πήραν τη ψήφο του λαού και ασκούν την ίδια πολιτική και μάλιστα χειρότερα από εκείνους που κατηγορούσαν.
Καταγγέλλουμε την εκ συστήματος έκδοση δικαστικών αποφάσεων που χαρακτηρίζουν τις απεργίες ως παράνομες και καταχρηστικές, καταγγέλλουμε τις αποφάσεις που καταστρατηγούν το σύνταγμα και παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και μη πολιτών.
Καταγγέλλουμε την αλαζονεία του κράτους και της εκτελεστικής εξουσίας που απορρέει από την επιλεκτική περιφρόνηση τους στην υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν εργαζομένους που έχουν δικαιωθεί.
Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για μια χώρα με κανόνες, αρχές και αξίες, για την αξιοπρέπεια του λαού, των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για την δικαίωση των δίκαιων αγώνων μας, την τιμωρία όσων παράνομα και καταχρηστικά μας εξευτελίζουν, λοιδορούν και στήνουν γλέντι με τα υπεξαιρεμένα από το υστέρημα του τίμιου ιδρώτα των παραγωγικών δυνάμεων.
Μαζί συνάδελφοι της ΔΕΗ, όλοι μαζί για την ανατροπή.
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας