Δελτίο Τύπου: Πραγματοποίηση Συναυλίας ΑλληλεγγύηςΤο Ε.Κ.Ν.Δ. και το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 30/7/2014 συναυλία αλληλεγγύης με το μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη Λάκη Χαλκιά την αγαπημένη ερμηνεύτρια του Νέου Κύματος Πόπη Αστεριάδη και το Γιώργο Δανέζη στον κήπο του Ξενία στη Ναύπακτο.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στο εργατικό τραγούδι, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια μεγάλων συνθετών και ποιητών (Μαρκόπουλος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Γκάτσος, Ελύτης κ.ά.).
Στη συνέχεια η Πόπη Αστεριάδη ταξίδευσε τους παρευρισκόμενους ερμηνεύοντας αγαπημένες μελωδίες του Νέου Κύματος.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στο λαϊκό τραγούδι και στο μεγάλο λαϊκό μας δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη που σφράγισε με τη ζωή του και τα τραγούδια του όλη αυτή την περίοδο. Φέτος δε, κλείνουν 30 χρόνια που έφυγε από κοντά μας.
Η συναυλία έκλεισε με αφιέρωμα στο παραδοσιακό τραγούδι από πολλές περιοχές της πατρίδας μας, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων.
Η μεγάλη προσέλευση, αλλά και η αυθόρμητη εκδήλωση του κόσμου που δεν έμεινε ασυγκίνητος και όλοι μαζί τραγουδήσαμε τα αγαπημένα τραγούδια αποδεικνύουν τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου για ευημερία και δικαιοσύνη και δικαίωμα στην εργασία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν με τον τρόπο αυτό τις δομές αλληλεγγύης του Ε.Κ.Ν.Δ. και της Ε.Ε.Κ.Ε. – Παραρτήματος Ναυπακτίας & Δωρίδας (Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.ά.). Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς για την έμπρακτη βοήθειά τους καθώς και το Δήμο Ναυπακτίας για την παραχώρηση του κήπου Ξενία.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. συνεχίζει με ανάλογες πρωτοβουλίες και οργανώνει τους νέους αγώνες του για μία κοινωνία ευημερίας για όλους.
Ε.Κ.Ν.Δ. – Ε.Ε.Κ.Ε Παράρτημα Ν&Δ

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας