Το Χρονολόγιο του 25ου ΣυνεδρίουΤο Σάββατο 8/3/2014 στις 6 μ.μ. ξεκίνησαν οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου του ΕΚΝΔ, με τη διαπίστωση της απαρτίας και την εκλογή του Προεδρείου. Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο συν. Δ. Καραγεωργόπουλος ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ. συν. Αριστομένης Χάρος εισηγήθηκε τον Διοικητικό Απολογισμό και τον Προγραμματισμό Δράσης.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό:
Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Ναυπάκτου κ Αγίου Βλασίου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές, ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ Ευσταθίου., ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΣ Ναυπακτίας κ Δαβανέλλος , Εκπρόσωπος του Σπουδαστικού Συλλόγου ΤΕΙ.
Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και ειδικότερα των:
Δημήτριο Δούρο, εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Σταθόπουλο εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χαράλαμπο Δούρο, εκπροσώπου ΚΚΕ
και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων:
Βαγγέλη Ραμμόπουλο, αντιπρόεδρο του Ε.Κ. Αγρινίου
Παναγιώτη Γεωργόπουλο, πρόεδρο του Ε.Κ. Αιγίου
Γεράσιμο Θεοφυλάτο, πρόεδρο του Ε.Κ. Μεσολογγίου
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι απονομές τιμητικών διακρίσεων για τη συνολική τους προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία και οι ομιλίες των τιμηθέντων. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι συνάδελφοι:
- Νίκος Κόκλας, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.
- Αλέκος Μαστρανδρέου, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
- Γιώργος Σταυράκης, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας.
- Αλέξανδρος Μπάρλος, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 25ου Συνεδρίου συνεχίστηκαν με τον οικονομικό απολογισμό, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και τον οικονομικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις των συνέδρων, η δευτερολογία του Προέδρου του Ε.Κ.Ν.Δ. και την έγκριση του διοικητικού – οικονομικού απολογισμού και του Ψηφίσματος του Συνεδρίου.
Οι εργασίες της 2μερας έκλεισαν με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.
Τέλος την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθούν οι Αρχαιρεσίες για την Ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπου στη ΓΣΕΕ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας