Δελτίο Τύπου: Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο 2-11-14Για μια ακόμα ΚΥΡΙΑΚΗ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στον αντεργατικό Νόμο (4177/13), που, επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και καταργεί οριστικά το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας, γυρνώντας το ρολόι της ιστορίας πίσω στο 1908, όταν για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η κυριακάτικη ανάπαυση.
Η κατάργηση της Κυριακής - Αργίας επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση, την Τρόικα και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls, των εκπτωτικών χωριών με στόχο να πάρουν αυτές τον μικρό –λόγω της κρίσης— τζίρο, αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να βάλουν οριστικό λουκέτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια.
Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στη κοινωνική δράση.
Σε απάντηση της βαρβαρότητας αυτής η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προκήρυξε για την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στα καταστήματα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας & Δωρίδας στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων μας και καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους να μην κάνουν αγορές την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, σε όσα καταστήματα ανοίξουν, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας που δέχονται τις συνέπειες των άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ, 52 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ


© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας