Δελτίο Τύπου: 17 Νοέμβρη Ημέρα Μνήμης, Τιμής και ΑγώναΟι εργαζόμενοι κρατούσαν και κρατούν ζωντανό το αγωνιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του ‘73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρονη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζομένων.
Ο αγώνας και τα αιτήματα του Νοέμβρη του ’73 είναι σήμερα απαιτητά όσο καμία άλλη φορά.
Η ανεργία, τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη γι’ αυτό και το αίτημα για « ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίσταται διαχρονικό.
Λέμε στους νεκρούς μας της περιόδου 1967 – 1974, λέμε στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, ότι με Πίστη, Ενότητα και Αλληλεγγύη κρατάμε την άκρη του νήματος των αγώνων τους και τους συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων του λαού μας.
Τιμώντας των αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Όλοι εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε σήμερα κατάθεση στεφάνων στην Κεντρική Πλατεία από αντιπροσωπείες του Δήμου Ναυπακτίας, του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ναυπακτίας αντί στεφάνου κατέθεσε χρηματικό ποσό στο ταμείο Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας