Δελτίο Τύπου: Κατάργηση ιατρείων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ) & Διακομιδή ασθενών από το Κέντρο Υγείας ΝΣήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα συνάντηση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας Αριστομένη Χάρου με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κωστακιώτη Δημήτρη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ. έθιξε το γεγονός ότι η υφιστάμενη οργάνωση των ιατρείων του ΠΕΔΥ (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) στο κέντρο της πόλης διευκολύνει τους κατοίκους, σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα τους σε αυτά και ότι η ενδεχόμενη κατάργησή τους θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα αυξήσει τους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με επιπλέον έξοδα μετακίνησης.
Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, υποστήριξε ότι τα λειτουργικά έξοδα των ιατρείων είναι πολλά, καθιστώντας τη λειτουργία τους απαγορευτική. Τόνισε όμως, ότι σε περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα παραχώρησης κατάλληλου χώρου από το Δήμο Ναυπακτίας ή άλλο φορέα, τότε δεν συντρέχει λόγος κατάργησής τους από το κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά, δήλωσε ότι μπορεί να γίνει δεκτή η παραχώρηση ενός γραφείου προκειμένου να εξυπηρετήσει υπηρεσίες συνταγογράφησης, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Τέλος, το ΕΚΝΔ έθεσε ως αίτημα η διακομιδή των ασθενών από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου να γίνεται προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και όχι προς τα νοσοκομεία του Μεσολογγίου – Αγρινίου, η απόσταση των οποίων δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στους ήδη ταλαιπωρημένους ασθενείς και τους συγγενείς αυτών.
Ο κ. Υποδιοικητής τόνισε πως είναι στις προθέσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η διακομιδή των ασθενών να γίνεται πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας