Δελτίο Τύπου: Καταδίκη Επίθεσης κατά κλιμακίου του ΣΕΠΕ που διενεργούσε ελέγχους στο ΠαζάριΤην περασμένη Παρασκευή 30/10/2015, κατά τη διάρκεια διενέργειας κοινού ελέγχου από το ΣΕΠΕ και το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου, στο Παζάρι, οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από οργανωμένη ομάδα ατόμων, τα οποία με χειροδικίες, απειλές και προπηλακισμούς, ανάγκασαν τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το χώρο του Παζαριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το γεγονός από τα ΜΜΕ διαφέρει από αυτά που πραγματικά διαδραματίστηκαν στο χώρο του Παζαριού.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός τραμπουκισμού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βίαιη ενέργεια, η οποία σκοπό έχει την τρομοκρατία του ελεγκτικού μηχανισμού και των εργαζομένων και εν τέλει την εδραίωση της παρανομίας στην αγορά εργασίας.
Οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ είναι και αυτοί εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της προστασίας των εργαζομένων από την αδήλωτη εργασία, πόσο δε μάλλον όταν οι εισφορές και οι φόροι που δεν καταβάλλονται γίνονται κέρδη στις τσέπες των επιτήδειων, τα οποία μάλιστα δεν μένουν καν στην πόλη της Ναυπάκτου.
Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας να προβεί άμεσα σε ενέργειες προστασίας των εργαζομένων και νομικής θωράκισης από τέτοια στοιχεία που σκοπό έχουν την ακύρωση του ελεγκτικού έργου.
Ζητάμε από το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Ζητάμε από το Δήμο Ναυπακτίας, ως αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του θεσμού του Παζαριού, να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πίνακας αποδεκτών:
• Υπουργό Εργασίας
• Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ
• ΓΣΕΕ
• Δήμο Ναυπακτίας
• Λιμεναρχείο Ναυπάκτου
• Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αιτ/νίας
• ΜΜΕ

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας