Δελτίου Τύπου: 24ωρη Γενική Απεργία 12 Νοεμβρίου 2015Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ μπροστά στο Δημαρχείο και ώρα 10:00 π.μ.
Οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, με προκρούστεια προαπαιτούμενα, με μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με νομοθετήματα που καταργούν κάθε εργασιακή παροχή και κοινωνική ασφάλεια.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι «δοκιμασίες» θα περάσουν χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, χωρίς πολιτικές «απώλειες». Έτσι εξέλαβαν την πρώτη φάση ψήφισης των προαπαιτούμενων …των «ορεκτικών» όπως τ’ αποκάλεσαν.
Θα ψηφιστούν, θα πονέσουν, θα «ξεχαστούν» …είναι το μοναδικό σχέδιό τους και περιμένουν να περάσουν τη δεύτερη φάση, το «κυρίως πιάτο» που θα έρθει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και θα είναι ο «οδοστρωτήρας» του Ασφαλιστικού.
Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο…
Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, (την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» έναντι «ανταλλαγμάτων»), έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ Ε∆Ω!!! ∆ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ∆ΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί, καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε στις νέες απορρυθμίσεις της ζωής μας, στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσής μας και ν’ ανατρέψουμε τις σχεδιαζόμενες αντιασφαλιστικές, αντικοινωνικές (απο)ρυθμίσεις, που θα μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα όπως προτείνεται στο κείμενο της επιτροπής «σοφών»!!!
Το κάναμε στο παρελθόν με τον αντιασφαλιστικό «Νόμο Σιούφα» και το «ασφαλιστικό» Γιαννίτση, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας κατά των μνημονίων και των απορρυθμίσεων των εργασιακών και συλλογικών μας δικαιωμάτων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!
Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015
ώρα 10:00 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας