Ψήφισμα για την Αποφυλάκιση του ΡουπακιάΤο Ε.Κ.Ν.Δ. με ομόφωνη απόφασή Δ. Σ. στις 23/3/2016, με αφορμή την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του υπόδικου Ρουπακιά λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, καταγγέλλει την εγκληματική ολιγωρία όσων έχουν μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη αυτή.

Η εξάντληση του προβλεπόμενου χρόνου προφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά, πριν την έκδοση απόφασης για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελεί μια συνολική αποτυχία των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών Αρχών, η οποία κλονίζει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο Ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης, προσβάλλοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η άμεση ενεργοποίηση των Αρχών για την εκδίκαση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο δεν επιδέχεται δικαιολογίες, αργοπορίες και καθυστερήσεις.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, την κοινωνία και απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για ένα Κοινωνικό Κράτος Δικαίου με ισονομία για όλους, ευημερία και ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές.


Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας