Δελτίο Τύπου: Έμπρακτες Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης αντί για ψεύτικα και μεγάλα λόγιαΧωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των μελών του Δ.Σ. του ΕΚΝΔ Δούρου Χαράλαμπου και Ξάνθη Παναγιώτη, η οποία αφορούσε τη δυνατότητα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους με τιμολόγιο Δημοσίου.
Και αυτό γιατί μας έχουν συνηθίσει κάθε φορά, παραμονές εκλογών Σωματείων (4&5 Μάρτη Συνέδριο του ΕΚΝΔ) να βγάζουν ανακοινώσεις παρόμοιου χαρακτήρα, έχοντας απουσιάσει από όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης το προηγούμενο διάστημα.
Ίσως επειδή τώρα, έλαβαν την εντολή, να σπιλώσουν με κάθε τρόπο τη δράση και το έργο του ΕΚΝΔ.
Προς πληροφόρησή τους, λοιπόν, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ΕΚΝΔ και του Παραρτήματος της ΕΕΚΕ εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από το προηγούμενο Συνέδριο του ΕΚΝΔ, από το οποίο προφανώς οι εν λόγω συνάδελφοι δεν ενθυμούνται , διότι διαφορετικά δεν θα έλεγαν ανακρίβειες με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.
Όμως, ο πανικός σας δεν κρύβεται!
Όπως επίσης, τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης του ΕΚΝΔ και του παραρτήματος ΝΔ της ΕΕΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, δεν κρύβονται.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους – κατά τα άλλα – ταξικούς αγωνιστές συναδέλφους Χ. Δούρο και Π. Ξάνθη δεν θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να διοργανώνουμε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, γιατί απλώς θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε για «Δημόσια και Δωρεάν» Παιδεία.
Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουν στα δεκάδες παιδιά που πέρασαν από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ και σήμερα φοιτούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να διοργανώνουμε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, γιατί απλώς θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε για «Δημόσια και Δωρεάν» σίτιση.
Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουν στις δεκάδες οικογένειες άνεργων συμπολιτών μας, οι οποίοι βρήκαν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ένα στήριγμα τη δύσκολη αυτή περίοδο.
Σύμφωνα με την ίδια λογική, οι χορηγίες αλληλεγγύης των εταιριών προς τους άνεργους συμπολίτες μας δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές γιατί δημιουργούν εξαρτήσεις (;;) με τα ιδιωτικά συμφέροντα (!).
Πόσο κοντόφθαλμη και μικροπολιτικά σκόπιμη μπορεί να είναι πια η τακτική που ακολουθούν;
Στο όνομα ενός αγώνα, από τον οποίο οι ίδιοι μόνιμα απουσιάζουν, καταγγέλλουν (!) οποιαδήποτε προσπάθεια ανακούφισης της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.
Η απάντηση είναι μία:
Το Εργατικό Κέντρο και το Παράρτημα της ΕΕΚΕ δεν δαιμονοποιούν τις συνεργασίες με επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας, όταν αυτές αποδεδειγμένα μπορούν να ανακουφίσουν τις δοκιμαζόμενες οικογένειες της περιοχής μας.
Παραμένουμε, όμως, σε επαγρύπνηση ώστε να καταγγείλουμε οποιαδήποτε υστερόβουλη κίνηση είτε αυτή προέρχεται από ιδιωτικά συμφέροντα, είτε προέρχεται από «αγωνιστές» χωρίς αντίκρισμα στην κοινωνία.
ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας