Χρονολόγιο 26ου Συνεδρίου 4 & 5 Μαρτίου 2017Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 ξεκίνησαν οι εργασίες του 26ου Συνεδρίου του Ε.Κ.Ν.Δ., με τη διαπίστωση της απαρτίας και την εκλογή του Προεδρείου.
Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Οικονομικός Γραμματέας της ΓΣΣΕ συνάδελφος Γεωργακόπουλος Γεώργιος.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ. συν. Αριστομένης Χάρος εισηγήθηκε τον Διοικητικό Απολογισμό και τον Προγραμματισμό Δράσης.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό:
Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, ο Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Καρακώστας Κώστας ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝ&Δ. κ. Δαβανέλλος Θέμης.
Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων:
κα. Γιαννούλου Νατάσα εκπρόσωπος οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσερπέλης Νικόλαος εκπρόσωπος τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Ναυπάκτου, κα. Μπούρη Κων/να εκπρόσωπος τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ Ναυπάκτου, κα. Πολυγένη Μαρία εκπρόσωπος της Δημοτικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου.
τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων:
Κατσιγιάννης Μιχάλης πρόεδρος του Ε.Κ. Αγρινίου
Πλάκας Σπύρος , πρόεδρος του Ε.Κ. Μεσολογγίου.
Επίσης χαιρέτησαν και οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και πρώην Δήμαρχοι κ. Μπουλές Ιωάννης και κ. Παπαθανάσης Αθανάσιος.
Στη συνέχεια βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ρήγας Βασίλειος από τη Νέα Υόρκη, όπου θα τιμηθεί από το Ε.Κ.Ν.Δ. για τη σημαντική προσφορά του στην επιστήμη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απονομές τιμητικών διακρίσεων για τη συνολική τους προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι:
- Ρήγας Βασίλειος, συμπατριώτης μας, καθηγητής Παθολογίας και Γαστρεντερολογίας ο οποίος διαπρέπει στην Αμερική .
- Πλατανιώτη Ευαγγελία, συμπατριώτισσα μας, Ολυμπιονίκης αθλήτρια Συγχρονισμένης Κολύμβησης.
- Νταουσάνης Θωμάς, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας.
- Μπέτσιος Σπύρος, πρώην μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας.
Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 26ου Συνεδρίου συνεχίστηκαν με τον οικονομικό απολογισμό, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και τον οικονομικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις των συνέδρων, η δευτερολογία του Προέδρου του Ε.Κ.Ν.Δ. και την έγκριση του διοικητικού – οικονομικού απολογισμού με ψήφους 31 υπέρ και 7 κατά.
Οι εργασίες της 2μερας έκλεισαν με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.
Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 όπου θα πραγματοποιηθούν οι Αρχαιρεσίες για την Ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπου στη ΓΣΕΕ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας