Ψήφισμα 1η ΜΑΗ 2017Εμείς οι εργαζόμενοι που παραβρεθήκαμε σήμερα 1η ΜΑΗ 2017 στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία αφού ακούσαμε τους ομιλητές διαπιστώσαμε ότι :
Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
 Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
 Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 Καμία στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύων πλαίσιο για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές).

 Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.

 Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.
 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
 Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
 Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
 Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας ως Καθολική Αργία.
Ποτέ δουλειά την ΚΥΡΙΑΚΗ
 ΤΕΛΟΣ στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.


ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 Την επαναφορά του ΣΕΠΕ στο Μεσολόγγι. Πραγματοποίηση των εργατικών διαφορών στη Ναύπακτο η Πάτρα και όχι στο Αγρίνιο.
 Καμία άλλη υποβάθμιση της Ναυπάκτου με κλείσιμο υπηρεσιών. Να παραμείνει ο ΕΦΚΑ(πρώην ΙΚΑ) Τοπική Διεύθυνση Ναυπάκτου και όχι Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Αποκεντρωμένο Γραφείο Ναυπάκτου .
 Μετονομασία της οδού Ι. Αποκαύκου σε οδό ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤOΜΑΓΙΑΣ. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση του που θα υποβαθμίζει τους αγώνες και τις θυσίες των νεκρών αγωνιστών της Εργατικής Τάξης.
 Αμεση στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην ευρύτερη περιοχή.
 Άμεση νομιμοποίηση όλων των καθαριστριών του Δήμου Ναυπακτίας.
 Τη μείωση των Διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Για το Εργατικό Κέντρο ο αγώνας είναι μονόδρομος! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας, είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. Του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας να επιδώσει το ψήφισμα.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας