Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Δ. με τους ιδιοκτήτες των Σχολών ΟδηγώνΤη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Κ.Ν.Δ. συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών Ναυπακτίας με θέμα συζήτησης την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Ναυπάκτου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Η πληθώρα των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών Ναυπάκτου (έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, έκδοση και ανανέωση αδειών οδήγησης, προγραμματισμός θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, έλεγχοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολών οδηγών, τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων, αδειοδότηση και έλεγχοι πρατηρίων και συνεργείων, αλληλογραφία και παροχή στατιστικών στοιχείων, πρωτόκολλο και καθημερινή, δια ζώσης, εξυπηρέτηση δεκάδων πολιτών που προσέρχονται στην υπηρεσία) καθιστά απαραίτητη την άμεση αύξηση του προσωπικού, τουλάχιστον στα οκτώ άτομα, με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Μόνο έτσι είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, η απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους από τη μεριά των υπαλλήλων, αλλά και η ομαλή και έγκαιρη εξυπηρέτηση του κοινού.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στο μείζον πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Ναυπάκτου προτείνει να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά με βασικά αιτήματα:
• Την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας, έπειτα από την συνταξιοδότηση τριών υπαλλήλων μέσα στην τελευταία τριετία.
• Την αποτροπή μελλοντικής μεταφοράς της υπηρεσίας στο Μεσολόγγι.
Επίσης, το Ε.Κ.Ν.Δ. θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, η συγκρότηση κοινού μετώπου με όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία είναι επιβεβλημένη και για το λόγο αυτό καλεί σε συγκρότηση επιτροπής διεκδίκησης με εκπροσώπους όλων των φορέων.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας