Ημερίδα: Σύγχρονες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικοασφαλιστικοΤο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ)συνδιοργανώνει με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας &Δωρίδας και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας &Δωρίδας, το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ναυπακτίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ναυπακτίας,
την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00, εκδήλωση νομικής πληροφόρησης με θέμα:
«Σύγχρονες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας &Δωρίδας, Αποκαύκου 16, Ναύπακτος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι βασικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης με τους Ν. 4335/2015 και Ν. 4387/2016 και το νέο τοπίο των ατομικών εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ θα παρουσιαστούν συνολικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εργαζομένων και Ανέργων στα πεδία των Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνικής Ασφάλισης και Απασχόλησης.
Επίσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο από τις 5 το απόγευμα, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, θα παρέχονται υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης καθώς και επαγγελματικής συμβουλευτικής.
Νομικοί του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ).
Παράλληλα, σύμβουλοι απασχόλησης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα επεξεργάζονται αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων στα ζητήματα της απασχόλησης καθώς και της επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.
Επιπλέον, πριν την έναρξη της εκδήλωσης νομικής πληροφόρησης θα πραγματοποιηθούν δύο (2) εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής από συμβούλους απασχόλησης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Τα θεματικά αντικείμενα των εργαστηρίων είναι τα εξής:
1. «Διαχείριση Εργασιακού Άγχους», το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους
2. «Αναζητώντας Εργασία: Το βιογραφικό σημείωμα», το οποίο απευθύνεται σε ανέργους
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας στην παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας», καθώς και τις διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση νομικής πληροφόρησης και τα εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής μπορείτε να απευθύνεστε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας 26340 29614 και στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα. Κατερίνα Μπάρλου 2610 226347.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας