Δελτίο Τύπου: Παράτυπη ενέργεια Διοίκησης ΔΕΥΑΝΤην Πέμπτη (21/12/17) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε προκαλέσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με θέμα: «Παράτυπη ενέργεια της Διοίκησης ΔΕΥΑΝ που αφορά ευαίσθητες ομάδες (τιμολόγιο Οικοδόμων)»
Η συνάντηση έγινε στο Εργατικό Κέντρο και συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Οικοδόμων, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τσουκαλάς.
Απουσίασαν ο Δήμαρχος και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ οι οποίοι είχαν προσκληθεί προκειμένου να διευκρινίσουν τη θέση της δημοτικής αρχής και της Διοίκησης της ΔΕΥΑΝ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΔΕΥΑΝ και του Δήμου που ουσιαστικά εξαιρούν τους άνεργους οικοδόμους από το μειωμένο τιμολόγιο που ίσχυε από το 2011 μέχρι πρόσφατα.
Από την ενημέρωση που έγινε προέκυψε ότι στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝ που συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική για το 2108 η εισήγηση που μοιράσθηκε στα μέλη προέβλεπε μειωμένο τιμολόγιο για τους άνεργους οικοδόμους σύμφωνα με όσα ίσχυαν από το 2011 και αυτό ψήφισε το ΔΣ. Στην απόφαση όμως που γράφθηκε παραλήφθηκαν οι άνεργοι οικοδόμοι από το μειωμένο τιμολόγιο και αυτή η απόφαση πήγε για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο όπως προβλέπεται.
Στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή φραστικά εισηγήθηκε να ισχύσει για τους άνεργους οικοδόμους το μειωμένο τιμολόγιο όπως ότι ίσχυε από το 2011 και όπως το προτείνει και το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ . Με τον τρόπο αυτό όμως η δημοτική αρχή ενώ στα λόγια διατηρούσε το μειωμένο τιμολόγιο για τους άνεργους οικοδόμους στην πράξη το κατήργησε χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους δημοτικούς συμβούλους που καλόπιστα ψήφισαν ότι ίσχυε από το 2011.
Μετά την αποκάλυψη της παραπλάνησης αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε και ενημέρωση την πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ η οποία δεσμεύθηκε ότι θα διορθώσει το «λάθος». Στην πορεία όμως ξέχασε τη δέσμευσή της και αρνήθηκε να παραστεί και στη συνάντηση μαζί με το δήμαρχο που συναποφάσισαν αυτή την πολιτική.
Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τη μεθόδευση αυτή της Δημοτικής αρχής και μαζί με το Συνδικάτο των Οικοδόμων θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της αδικίας. Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν αρωγοί στον κοινό αγώνα για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου.
Για το Ε.Κ.Ν.Δ. Για το Συνδικάτο Οικοδόμων
Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Χάρος Αριστομένης Βασιλόπουλος Δημήτριος
© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας