Δελτίο Τύπου: 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα ΓυναίκαςΗμέρα Τιμής & Μνήμης για τους Αγώνες των Γυναικών

Η 8 του Μάρτη έχει μείνει στην ιστορία ως ημέρα – αφετηρία για τον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα στην εργασία. Η χρονολογία ήταν 1857, ο τόπος η Νέα Υόρκη και οι πρώτες αγωνίστριες ήταν εργάτριες υφαντουργίας.
Περισσότερα από 160 χρόνια αργότερα, οι αγώνες αυτών γυναικών αποτελούν σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλες τις κοινωνίες του κόσμου.
Και αυτό γιατί, δυστυχώς, παρά την τεχνολογική πρόοδο, αυτή δεν συμβαδίζει με κοινωνική πρόοδο, αφού ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες και πολύ περισσότερο στις υπόλοιπες δεν έχουν εξαλειφθεί τα φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, οι οποίοι γίνονται στο πλαίσιο πολλαπλών ρόλων που τις χαρακτηρίζει: αυτούς της εργαζόμενης, της συζύγου, της μητέρας, της γιαγιάς κατορθώνοντας να στέκεται υπερήφανα όρθια παρά την πληθώρα απειλών όπως η ανεργία, η φτώχεια, η προσφυγιά, ο αποκλεισμός από την αγορά εργασίας.
Το ΕΚΝΔ συμπορεύεται στον διαρκή αγώνα για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις με ισότητα, δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας