"Επανασύσταση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου»Υπουργείο Υγείας
Υπ’ όψιν Υπουργού, κου Βασίλη Κικίλια
Κοινοποίηση: 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας
Βουλευτές Νομού Αιτ/νίας
Δήμαρχο Ναυπακτίας
Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας γνωρίζουμε ότι πριν από την κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ναυπάκτου, λειτουργούσε Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή στην πόλη της Ναυπάκτου, η οποία εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας για την έγκριση αναρρωτικών αδειών ή και άλλων παροχών.
Με την κατάργησή της πλέον, όλοι οι ασφαλισμένοι παραπέμπονται σε ΑΥΕ στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, για θέματα ατυχημάτων, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης, προαιρετική ασφάλιση. Οι περιπτώσεις αυτές εκτιμώνται τουλάχιστον σε 50-60 περιπτώσεις μηνιαίως και με την ένταξη (ενοποίηση) του τέως ΟΓΑ και του τέως ΟΑΕΕ, αναμένεται ότι θα αυξηθούν.
Δεδομένης της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και επειδή οι εργαζόμενοι σήμερα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία με το αναγκάζονται να μεταβαίνουν, συχνά περισσότερες από μία φορές, στις αντίστοιχες Επιτροπές στο Αγρίνιο, Μεσολόγγι ακόμη και στην Άμφισσα, ζητάμε την επανασύσταση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι από την επανασύσταση και λειτουργία της Π.Υ. Επιτροπής δεν προκύπτει καμία οικονομική επιβάρυνση.
Από το ΕΚΝΔ

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας