ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επαναφορά μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΥΑΝ για τους ανέργους οικοδόμουςΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας ενημερώνει ότι έπειτα από πάγιο αίτημα του ΕΚΝΔ και του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας ενέκρινε την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου επαναφέροντας το μειωμένο τιμολόγιο προς τους μακροχρόνια άνεργους συμπεριλαμβάνοντας και τους οικοδόμους.
Συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο μειωμένο τιμολόγιο είναι για τους μακροχρόνια άνεργους (με ανεργία τουλάχιστον ενός έτους) και με ετήσιο τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα (όποιο είναι μεγαλύτερο) οικογενειακό εισόδημα το πολύ 12.000 € για το προηγούμενο έτος υπολογίζεται μείωση κατά 30% της τιμής ύδρευσης και αποχέτευσης. Αν και ο/η σύζυγος έχει και αυτός/ή μακροχρόνια ανεργία υπολογίζεται επιπλέον μείωση 25%. Τα παραπάνω ισχύουν για καταναλώσεις μέχρι 60 μ³ /εξάμηνο.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι οικοδόμοι που συμπληρώνουν μέχρι 60 ένσημα/έτος, αφού προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ.
Το ΕΚΝΔ και το Συνδικάτο Οικοδόμων χαιρετίζουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ, καθώς με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κρίση.
Το ΕΚΝΔ συμμετέχει και διεκδικεί συλλογικά για μία κοινωνία ευημερίας όλων.

Από το ΕΚΝΔ

© 2013 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας